Inspiráció, tapasztalatcsere, tudásmegosztás a mélyszegénységben élő gyerekek fejlesztéséről és tanulástámogatásáról.
kontent
Interjúk Cikkek Tudástár Élménypedagógia-blog
kontakt
MATOLCSI ZSUZSA
matolcsi.zsuzsa@i-dia.org
+36 30 297 30 54
támogatók
A demokrácia iskolája

Az interjúk elé

Interjúk 2015.10.12

A DeMo-ban többek közt arra vállalkoztunk, hogy megnézzük közelről a bevont szervezetek módszereit, dokumentáljuk , és megosszuk azokat, hogy minél többen hasznosíthassák, amit ők már kipróbáltak, megvalósítottak. Ennek a folyamatnak az egyik állomása, hogy mindegyik szervezet, program vezetőjével készítettünk interjút, amiben arra kerestük a választ, hogy hogyan kerültek az “ügy” közelébe, milyen kihívásokkal küzdenek, és milyen megoldások működnek az ő rendszerükben. És természetesen látunk néhány közös vonást: a gyerekek szeretetét, és elfogadását, a folyamatos kísérletezést, az innovatív megoldások keresését, a gyerekek érdekeinek szem előtt tartását, a készségfejlesztés, és a közösségfejlesztés hangsúlyozását, a szakmai hálózatokban való részvételt, a civil együttműködéseket, és nem utolsósorban az önkéntesek bevonását szakmai feladatok végzésébe. 

tovább is van...

Számunkra a közösség az elsődleges

Interjúk 2015.10.11

Dr. Fejes József Balázs a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézetének adjunktusa, a Motiváció Oktatási Egyesület elnöke. Hátránykompenzáló és társadalmi érzékenyítést támogató programok generálásában, szervezésében vesz részt. A Motiváció Hallgatói Mentorprogram egyik alapítója, a szegedi Motiváció Tanoda szakmai vezetője, a TanodaPlatform szakértői csoport és a Katalizátor Hálózat tagja.

Dr. Szűcs Norbert a Szegedi Tudományegyetem Felnőttképzési Intézetének adjunktusa, a Motiváció Oktatási Egyesület alelnöke, a Pontus Közhasznú Egyesület elnöke. A Motiváció Hallgatói Mentorprogram egyik alapítója, vezetője. A tiszaszigeti Motiváció Tanoda szakmai vezetője. A Katalizátor Hálózat és a TanodaPlatform tagja, számos tudományos publikáció szerzője.

tovább is van...

Partnerként szeretnénk a gyerekeket kezelni

Interjúk 2015.10.11

Tasnádi Zsófi a pécsi Élmény Tár Tanoda egyik alapító munkatársa, a tanoda szakmai vezetője. Hat éve foglalkozik hátrányos helyzetű gyerekekkel Pécs leszakadó városrészeiben. Fontosnak tartja az élményközpontú fejlesztést, abban hisz, hogy a gyerekek legjobban a kreatív élményeken keresztül fejlődhetnek, gazdagodhatnak.

tovább is van...

Szerintem az a legfontosabb, hogy létrejöjjön egy egységes szemlélet

Interjúk 2015.10.11

Mész Tímea ötödéves pszichológia szakos hallgató a Pécsi Tudományegyetemen, miközben hat éve állandó önkéntese a Faág Baráti Kör Egyesületnek, ahol elsősorban hátrányos helyzetű és állami gondozott gyerekekkel foglalkoznak. Az egyesületnél töltött idő, mint leendő gyermekekkel dolgozó szakembernek mind szakmailag, mind személyesen meghatározó jelentőséggel bír a számára. Jelenleg az egyesület szakmai vezetője és a Faág Tanodában vezető mentor szerepet tölt be.

tovább is van...

Nekünk az a legfontosabb, hogy jöjjön a gyerek

Interjúk 2015.10.11

Lencse Máté az Igazgyöngy Alapítvány Toldi Tanodájának a vezetője. 2012-ben önkéntesként, egy fiatal, egyetemistákból álló csapat tagjaként kezdte meg azt a munkát a gyerekekkel, melyből aztán a Tanoda kialakult. Fő érdeklődési területe (ha csak egyet szabad kiemelni) a játékpedagógia, a társasjátékok fejlesztő hatására fókuszálva.

tovább is van...
Korábbi bejegyzések